Hamsteri silmätulehdus

Jos huomaat hamsterillasi olevan silmätulehdus, on tärkeää hoitaa se mahdollisimman pian, jotta se ei pahene ja aiheuta komplikaatioita. Silmätulehduksen oireita voivat olla punoitus, turvotus, vuotaminen ja rähmiminen. Alla on muutamia vinkkejä hamsterin silmätulehduksen hoitoon:

  1. Vie hamsteri eläinlääkäriin: Jos silmätulehdus ei parane kotikonstein, vie hamsteri eläinlääkärin tutkittavaksi. Eläinlääkäri voi tarvittaessa määrätä tehokkaampia hoitoja, kuten antibiootteja tai muita lääkkeitä.
  2. Puhdista hamsterin silmät varovasti: Seuraa eläinlääkärin antamia ohjeita. On mahdollista että voit pyyhkiä hamsterin silmät varovasti lämpimällä vedellä kostutetulla vanulapulla. Puhdista kumpikin silmä erikseen ja käytä aina uutta vanulappua, jotta et levitä tulehdusta toiselle silmälle.
  3. Käytä silmätippoja: Eläinlääkäri voi määrätä sopivia silmätippoja, jotka auttavat hoitamaan tulehdusta. Noudata tarkasti eläinlääkärin ohjeita tippojen käytöstä ja varmista, että käytät ne aina puhtailla käsillä.
  4. Pidä hamsterin häkki puhtaana: Pidä hamsterin häkki hygieenisenä ja siistinä, jotta estät bakteerien ja taudinaiheuttajien leviämisen. Vaihda häkin pohjalle asetettavaa purua ja pesuliuosta usein.

On tärkeää hoitaa hamsterin silmätulehdus mahdollisimman pian, jotta vältetään taudin paheneminen ja mahdolliset komplikaatiot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *